post

Ако актуализациите на потребителския интерфейс в Windows 11 не ви допадат, или не можете да свикнете с някаква друга промяна в операционната система Microsoft ще ви позволи да се върнете към Windows 10. Трябва обаче да бъдете внимателни, защото ще имате доста кратък срок да го направите.

Визуализацията на Windows 11 вече е активна за Insiders. Очаква се окончателното издание на операционната система да бъде доставено по-късно тази година като безплатен ъпгрейд за съществуващите потребители, въпреки че автоматизираните актуализации ще бъдат пуснати до 2022 година.

Това със сигурност е достатъчно време, за да видите какво представлява новата версия, ако не сте сред инсайдерите, но може да има неща, които ще оцените едва след като сами я тествате. В миналото, след като надстроите до по-нова версия на Windows, трябваше да си останете с нея, или да преинсталирате ръчно предишната. Сега обаче, връщането към Windows 10 ще е възможно.

В документ на Microsoft се посочва, че след като сте инсталирали Windows 11, ще имате 10-дневен период, в който можете да се върнете към старата версия, като същевременно запазите файловете и данните си. Ако изпуснете срока, след тези 10 дни ще трябва да направите резервно копие на данните си и да направите чиста инсталация, за да се върнете към Windows 10.

Това със сигурност е удобно, за да решите дали можете да използвате Windows 11 на ежедневния си компютър, но изглежда компанията се опитва да ускори решението ви. В документа се посочва още и, че Windows 10 ще бъде поддържан с актуализации до октомври 2025 година, а вероятно и след това, в зависимост от приемането на новата версия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *