post

 

Безжичните wi-fi камери за видеонаблюдение са все по-предпочитани за наблюдение както на жилищни, така и на обществени сгради, заради огромните им функционални предимства и атрактивна цена. Те на практика изпращат и получават информация с помощта на компютърна мрежа. Тази иновативна система Ви дава огромна гъвкавост и свобода да разполагате със свободен достъп и картина на наблюдавания обект в реално време, дори през телефона или таблета Ви, независимо къде се намирате.

Как работят безжичните системи за видео охрана

При wi-fi камерите за видеонаблюдение информацията се записва на SD карта, която се намира вътре в самата камера или в диск, поставен в мрежовия рекордер – NVR, с който е свързано устройството. Повечето охранителни средства от такъв тип са снабдени и със специален IR-CUT филтър, който позволява качествен запис и предаване на изображение и през нощта. Това ги прави особено подходящи и за външно наблюдение. Ако търсите модел с по-разнообразни и полезни функции, можете да се насочите към wi-fi камери за видеонаблюдение с аудио детекция и вграден микрофон.

Кога wi-fi наблюдението е единствено възможно решение

Когато търсите системи за видеонаблюдение, и по-конкретно за домашно наблюдение, wi-fi камерите са перфектната опция. Ако не искате да нарушавате естетиката на интериорния дизайн у дома с кабели, изберете елегантни мини устройства, с приятен и ненатрапчив дизайн. Друга ситуация, в която тези артикули биха били добро решение, е при наблюдение на мобилен обект, тъй като предоставят нужната гъвкавост и можете спокойно да ги придвижвате заедно с него.

Какво включва безжичният комплект

Начинът, по който е конфигурирана системата, както и самите компоненти, включени в нея, варират спрямо типа помещения, за които е предназначена. Някои от комплектите, които получавате, когато пазарувате в онлайн магазина на Kassaba Systems, са напълно настроени. Така спокойно можете да ги монтирате и използвате в момента, в който ги закупите. Какво включва обикновено един комплект:

  • Wi-fi камери за видеонаблюдение;
  • Мрежови рекордер – NVR;
  • Захранващи адаптери;
  • Стойки за устройствата (при някои от комплектите)
  • Получавате безплатно приложение и CMS софтуер за компютър, за да можете да наблюдавате кадрите от разстояние.

Кои са предимствата и недостатъците в използването на безжичен комплект за видеонаблюдение

Като единствен недостатък на безжичните устройства можем да посочим факта, че те работят в честотен обхват, който е “пренаселен” с различни видове вълни от други, често използвани в ежедневието устройства: bluetooth адаптери, телефони, микровълнови печки, аларми на коли, безжични рутери на съседи. Това би смутило и разколебало качеството на сигнала понякога. Но е безспорен факт, че този тип видеоконтрол е далеч по-ефективен, удобен и практичен. Монтажът е лесен, имате мобилност и опция за пространствено неограничен online достъп, по всяко време.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *