post

Victor Vran е обявена за игра на годината, а Gameloft – за разработчик на годината на първите български награди в гейм индустрията – Bulgarian Game Awards. Припомняме, че церемонията се проведе в амфитеатъра на Sofia Ring Mall и обедини гейм общността, представяйки всички аспекти от нейното развитие.

В сферата на електронните спортове за най-добър професионален играч беше отличен Kamen “bubble” Kostadinov, а за най-добра общност – Пакта. най-добър стриймър стана Aethelthryth, а най-добър YouTube-ър: NoTHX. Наградата за най-добро събитие на годината отиде при нашите колеги от Ай Си Ти Медиа за вече наложилия се в общността ивент Game Ninja.

Сред българските компании с приза за най-добра мобилна игра си тръгнаха създателите на Dash Legends от UKI Games, а за най-добър визуален стил – Haemimont Games за Victor Vran. Отново същият проект спечели и наградите за най-добър саундтрак, най-добър свят, както и за игра на годината. Наградата за иновация на годината отиде при MySPARX, а за мобилно приложение на годината – при YouLocal. От Ubisoft Sofia пък могат да се похвалят с приза за най-добро работно място в гейм индустрията:

При международните проекти призът за най-добра мултиплейър игра беше за Rocket League, за най-добра стратегия отиде при StarCraft II: Legacy of the Void, а за най-добра екшън игра – при The Witcher 3: Wild Hunt. Последната беше отличена и в категория най-добра ролева игра. Голямата награда за международна игра на годината пък получи Fallout 4.

Всички победители са достъпни тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *