post

По време на CES 2022 Sony показа своята концепция за електрически SUV Vision-S 02, която много прилича на първата, но приема SUV форм-фактор. Японската компания сподели и плановете си да навлезе в сегмента на EV и да произвежда автомобили под марката Sony Mobility Inc. Всъщност Sony вече тества своите превозни средства по обществените пътища в Европа от декември 2020 година.

Интересното в новата концепция е, че тя е пълна със сензори отвън и отвътре. Има CMOS изображения и LiDAR сензори, за да помогне на водача и да работи автономно. Както вече споменахме, Sony провежда тестовете, необходими за лицензиране и пускане на своята технология за подпомагане на водача от ниво 2+ по обществените пътища.

От вътрешната страна кабината е оборудвана с ToF сензори за удостоверяване на водача и жестове за навигация. Гласовите команди също са в списъка с функции. 5G свързаността ще поддържа колата свързана през цялото време, ще поддържа актуализациите на софтуера и ще позволи дистанционни операции.

Vision-S 02 все още е концептуален автомобил и не знаем дали Sony изобщо ще направи сериен, базиран на него. Най-доброто предположение е, че компанията работи с партньори зад кулисите и тепърва ще вземе решение в двата случая.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *