post

През последните години battle royale се наложи като един от най-популярните жанрове при видеоигрите с хитови заглавия като Fortnite и PlayerUnknown’s Battlegrounds. Вече горе долу всяко водещо гейм издателство се опитва да създаде успешен проект в този жанр. Какво ще кажете обаче за battle royale игра във виртуална реалност (VR).

Точно това е идеята на новия проект Population One. Това далеч не е първата VR игра в жанра battle royale. Такива вече сме виждали в лицето на Rec Royale и Virtual Battlegrounds, които обаче нямаха особен успех.

Екипът зад Population One възнамерява да се представи много по-добре, включвайки в играта редица иновации. Сред тях са пълноценна вертикална гейминг система, възможност за летене и катерене по всички околни сгради, създаване на различни постройки и какво ли още не. Геймърите могат също лесно да се обединяват в екипи, както и да общуват помежду си.

Играта е изключително лесна за първоначално навлизане, но много по-сложна ако искате да станете наистина добър в нея. Тя добавя и редица нови елементи в battle royale жанра.

Друго важно предимство е, че ще поддържа и междуплатформеност между различни VR шлемове – Oculus Quest (1 и 2), Oculus Rift, SteamVR, както и Windows Mixed Reality. За сега обаче не се предвижда версия за PlayStation VR. Очаква се да бъде на пазара тази есен на цена от около 30 щ. долара.

Вижте повече:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *