post

OPPO Find N2 Flip триумфира над Galaxy Z Flip 4 в теста на DxOMark, отбелязвайки 114 точки срещу 112 за конкурента. Резултатите сочат, че предложението на Samsung прави малко по-добри снимки в нормален режим, но OPPO Find N2 Flip го превъзхожда в режимите за увеличение и видео.

Според теста камерата на Find N2 Flip предлага отлична фото и видео експонация с широк динамичен диапазон, създава приличен баланс между текстура и шум в снимките, записва видеоклипове с ниски нива на шум, осигурява сравнително широка дълбочина на полето, прецизно оценява дълбочината и създава приятен градиент на размазване в режим боке. Освен това устройството може да се похвали с бърз автофокус във видео режим.

Въпреки впечатляващите резултати в теста, системата на камерата все още има някои ограничения. Наблюдава се забавяне на затвора, както и нестабилност на експозицията при настройки на закрито и при слаба светлина както за снимки, така и за клипове. При определени условия има разминаване в баланса на бялото и неточни цветове в снимката, както и артефакти на сливане и призрачни изображения. Освен това клиповете показват силен светлинен шум върху движещи се обекти и има липса на детайлност при използване на настройките за телеувеличение.

От всичко това може да се заключи, че все пак камерата не е безупречна, но OPPO Find N2 Flip си осигурява 69-та позиция в глобалната класация на камери за смартфони и 49-та в класацията за ултра-премиум камери на DxOMark.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *