post

Събитието, на което Motorola ще представи Edge 20, ще се проведе на 5 август, потвърди компанията. Очаква се да бъдат обявени общо три нови устройства – Moto Edge 20, Edge 20 Lite и Edge 20 Pro.

Новите Moto Edge 20 и Edge 20 Pro се появиха в TENAA в началото на този месец и Motorola вече е готова да ги разкрие официално. Това ще се случи на 5 август, въпреки че поканата не потвърждава конкретно името на серията. Текстът обаче се превежда като нещо “авангардно”, а снимката показва ново надстройване на камерата.

Според Geekbench устройството ще е с дънна платка berlin, което е кодовото име за чипсет Snapdragon 778G. Това означава поддръжка на 5G по подразбиране. Moto Edge 20 ще има 8 GB оперативна памет и ще работи с Android 11. За съжаление бенчмарковете не разкриват никаква друга информация.

Говори се, че опциите за съхранение ще са 128 и 256 GB, въпреки че може да има и повече варианти. Твърди се още, че капацитетът на батерията ще е 4000 mAh. Moto Edge 20 ще има 6.7 инчов Full HD+ дисплей със 120 Hz честота на опресняване и изрязан отвор, в който се очаква да се намира 32 мегапикселовата предна камера.

За съжаление според слуховете, дисплеят на виниловия модел няма да е извит. Както сочи снимката на поканата, основните промени ще са в задната камера. Тя ще е тройна със 108 мегапикселов основен, 16 мегапикселов ултраширок и 8 мегапикселов телефото сензор с поне 3-кратно увеличение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *