post

Две години след като беше блокиран в двете социални мрежи, бившият американски президент Доналд Тръмп вече има достъп до Facebook и Instagram. Компанията-майка Meta обяви, че ще бъдат предприети допълнителни защити спрямо неговите профили, за да се предотврати “повторно нарушение”.

Припомняме, че Meta, Twitter и други гиганти в света на социалните медии блокираха Тръмп в своите платформи през януари 2021 г., след като той похвали участниците в бунта срещу Капитолия. Първоначално Meta блокира акаунтите за 24 часа заради две нарушения на правилата, преди да го спре за неопределено време.

По-късно компанията обяви, че профилите на Тръмп ще останат спрени за две години, след което ще преоцени забраната. В края на януари стана ясно, че бившият президент скоро ще си възвърне достъпа до платформите.

Twitter също възстанови акаунта на Тръмп в своята услуга още в края на миналата година. Но тя вече не е неговата предпочитана социална медийна платформа.

След като беше блокиран от повечето големи социални мрежи, Тръмп създаде собствено приложение за „свобода на словото“ Truth Social. Към него той има ангажимент да споделя публикациите си първо там и да не ги пуска никъде другаде поне шест часа след това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *