post

Logitech G водещ иноватор при геймърските технологии и оборудване, и McLaren Racing днес обявиха новости за G Challenge – форматът за електронни надпревари, който вълнува пилотите и феновете на автомобилните състезания по целия свят.

За моторспорт ентусиастите и любителите състезатели официалният сезон 2021 Logitech McLaren G Challenge ще започне на 1-ви юли, 2021 г. и ще включва няколко нови допълнения и предизвикателства. Турнирът ще бъде разширен до три направления: Open Wheel, Stock Car и Sport Car Racing. В своето четвърто издание G Challenge ще се проведе на симулационните игри iRacing и Assetto Corsa Competizione, а кулминацията ще е Гранд финал на 15-ти януари, 2022 г. в Лас Вегас.

Тримата победители от тазгодишното 2021 Logitech McLaren G Challenge ще спечелят четиридневно пътуване до Лондон с включени всички разходи и посещение на McLaren Technology Centre, наставления от McLaren F1 пилота Lando Norris и VIP преживяване по време на 2022 Formula 1 British Grand Prix.

За да отпразнуват новия вид на събитието, Logitech G и McLaren ще проведат Pro-Am състезание с известни личности на 7-ми юли, където два отбора ще се състезават в дисциплините Stock Car и Open Wheel race. Американският състезателен пилот William Byron и McLaren Formula 1 пилота Lando Norris ще са капитани съответно на двата отбора. Сред другите забележителности са рапърът, певец и създател на песни A$AP Ferg, състезателният пилот на Arrow McLaren SP Felix Rosenqvist, американският пилот и репортер на NASCAR Parker Kligerman и шампиона от Indianapolis 500 от Бразилия, Tony Kanaan.

„Успехът на G Challenge 2020 е в основата на усилията да продължим да забавляваме моторспорт феновете,” каза Jim Hoey, шеф на G Challenge в Logitech G. „Тази година се завръщаме с нови формати, множество игрови заглавия и месечна програма за излъчване на състезанията, които ще продължат да въодушевяват феновете по света.”

„McLaren Racing прие Logitech McLaren G Challenge като начин да забавлява феновете, но бързо осъзнахме, че това е възможност да си сътрудничим с Logitech G в една индустрия, която продължава да расте главоломно,” каза Lindsey Eckhouse, Директор „Лицензиране, електронна търговия и е-спортове“ в McLaren Racing. „G Challenge е в свой собствен клас, предлагайки възможност за пилотите любители и моторспорт ентусиастите да се състезават като професионалисти. Нямаме търпение да посрещнем още една година на въодушевления и забавление, през която да изграждаме присъствието на McLaren в това пространство.”

Тримата водещи състезатели от всяко направление (Open Wheel, Stock Car и Sport Car) ще спечелят пътуване с всички разноски за Grand Finals Weekend, за да се състезават за шампионата. Grand Finals Weekend ще бъде наситен с вълнуващи активности, включително посещение на живо на писта с екзотични състезателни автомобили, официални срещи с професионални пилоти, атлети и известни личности, и шанс за спечелване на McLaren Racing VIP Experience Grand Prize.

Регистрацията за онлайн квалификацията е отворена на LogitechGChallenge.com. За повече информация посетете нашия блог или ни следвайте в Instagram или Twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *