post

Instagram потвърди, че работи върху нова функция, наречена Exclusive Stories. От 21 юни нейни изображения се разпространяват онлайн, след като разработчикът на софтуер Алесандро Палуци сподели в Twitter, че е намерил препратки към функцията в кода на Instagram.

Вчера компанията потвърди пред TechCrunch, че екранните снимки показват вътрешен прототип, върху който се работи. За съжаление тя не разкри повече подробности за проекта, отбелязвайки, че няма какво повече да каже по въпроса. Това, което можем да разберем от скрийншотите е, че функцията е подобна на платения абонамент за Super Follow на Twitter.

Когато редовните потребители се натъкнат на Exclusive Stories, Instagram ще им казва, че само членове могат да преглеждат съдържанието. Изглежда компанията ще попречи на хората да правят скрийншоти на това, което виждат, като в същото време ще подтиква създателите да запазят своите ексклузивни истории, за да могат новите абонати да ги гледат.

Както всяка ранна препратка към функция и при тази има възможност Instagram да я промени, или никога да не я пусне официално. Тя обаче говори за това, че компанията се стреми да привлече създатели и да ги накара да останат в платформата й. Ако това означава адаптиране на някои от функциите на нейни конкуренти, няма да се случи за пръв път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *