post

Instagram пусна нова функция за автоматични надписи за Stories. Компанията тестваше функцията поне от март, но сега тя е достъпна за всички.

За да я използвате трябва да запишете история, или да изберете клип от галерията си, да натиснате иконата за стикери и да изберете Captions. След това Instagram автоматично ще транскрибира аудиото ви, показвайки го като анимиран текст на екрана.

Функцията е достъпна само в няколко държави и към момента е ограничена само до английски. Компанията обаче възнамерява да въведе още езици и да я пусне в повече страни скоро. Тя започва тестовете й и за Reels.

“Въведохме Captions за Threads и IGTV и с радост добавяме функцията за Stories и Reels и се надяваме да ги направим по-ефективни, приобщаващи и по-лесни за гледане и разбиране от всички”, се казва в съобщението на Instagram.

Понастоящем Instagram предлага четири различни стила на шрифта за Captions, които са същите като опциите за анимация на текстове при добавяне на стикери за музика. Можете да ги оразмерявате и местите на екрана, така че да не скриват нищо. Функцията цензурира и някои думи, като ги замества с техни варианти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *