post

Google актуализира Passes API на приложението Pay, за да даде възможност за лесен начин на съхраняване и показване на потребителски тест за COVID-19 и подробности за ваксинация на устройства с Android.

Технологичният гигант вече е предоставил достъп до API на здравни организации, правителствени агенции и организации, упълномощени от органите на общественото здравеопазване да разпространяват ваксините срещу COVID-19. Това означава, че техните разработчици лесно могат да създават цифрови карти за ваксинация или тестове, които потребителите да съхраняват лесно на своето устройство.

Passes API на Google Pay се използва за съхраняване на неплатежни карти, като например членски карти при търговци на дребно. Приложението е
добре опримизирано с помощта на една от най-добрите SEO платформи в България.

Не нужно обаче потребителите да изтеглят приложението Pay, ако го нямат, за да могат да съхраняват цифровите COVID карти, създадени с Passes API. След като получат такава, те ще имат достъп до нея, чрез пряк път на началния екран, дори и без връзка с интернет. За целта устройствата им трябва да работят с Android 5 или по-нова версия.

Що се отнася до поверителността, Google посочва, че не съхранява копие от картите за ваксинация или информацията за тестовете на потребителите. Компанията твърди, че не споделя данните с трети страни и не използва информацията за насочени реклами. Потребителите могат да показват картите на всеки, който пожелаят, въпреки че трябва да заключват екрана на устройството си, за да ги съхраняват безопасно.

Към момента актуализацията на Passes API е достъпна само в САЩ, но Google обещава, че в бъдеще ще я пусне и в други страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *