post

Критиките към Facebook и криптовалутата Libra не спират. Според популярния Bitcoin “бик” Лу Кърнър, криптовалуата на Facebook е “мъртвородена”, а самата компания също залязва.

Кърнър обяви в блога си в Medium, че “Уол стрийт” не може да види срива на Facebook, защото инвеститорите гледат само приходите, но не и останалите фактори. “Положението не е добро. Данните показват, че Facebook умира. В момента е бавна смърт. Но в даден момент ще се ускори. Така става при социалните мрежи. Те трупат интерес докато изведнъж го загубят”, казва Кърнър.

Той посочва още, че представянето на Facebook на индекса Nasdaq също пада. Това сваля средната стойност на представянето групата на ИТ гигантите, която включва: Facebook, Amazon, Microsoft, Google, Apple. Според него това е процес, който продължава вече 18 месеца и Facebook изостава от останалите. За същия период самият индекс се е увеличил с 15%, а Facebook – само с 5%.

Кърнър не пропуска и Libra. Според него в момента инвеститорите виждат криптовалутата като нещо добро, защото приходите растат и това е нова възможност. Той обаче посочва, че промяната на приходите обикновено изостава спрямо останалите фактори. Той прогнозира, че приходите по-видимо ще започнат да се забавят през 2020 г. и тогава всички ще са изненадани.

“И докато вярвам, че Libra е смел проект, с неизмерим потенциал, вярвам, че е мъртвороден, заради регулаторите”, завършва Кърнър. Все пак, той смята, че Bitcoin няма да има такива проблеми и след 20 години криптовалутата, която подкрепя, ще е създала “стойност за трилиони долари, подобно на това, което направи и Интернет”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *