post

ASUS обяви, че ще представи флагмана Zenfone 8 на 12 май, по време на виртуално събитие. Ако компанията следва своята миналогодишна стратегия, може би ще видим две устройства – винилов и Pro модел. Напоследък обаче, все по-често се говори за мини версия, а фразата “Big on Performance, Compact in Size” само подхранва тези слухове.

Серията Zenfone 8 тъне в тайнственост от гледна точка на официалната информация, но можем да предположим, че ще е оборудвана със Snapdragon 888 и много оперативна памет. Би било интересно да видим дали компанията ще продължи с дизайна на флип камерата, който дебютира със Zenfone 6 през 2019 година.

Интересното е, че официалната база данни за поддръжка на ARCore на Google сочи име за устройство ASUS Zenfone Flip, но за сега не е ясно дали това се отнася за 180-градусовия флип модул на камерата, или за сгъваем телефон.

XDA Developers са открили и кодово име PICASSO, свързано с 6.67 инчов дисплей и четворна камера – 64+12.2+24+8 мегапиксела. Всъщност още през февруари DigiTimes съобщи, че компанията ще пусне Zenfone Mini по-късно тази година, като не прави компромиси с компактния си модел, що се отнася до дизайн и хардуер.

Слуховете сочат 5.92 инчов OLED дисплей с честота на опресняване 120 Hz и поддръжка на 30 W бързо зареждане. Geekbench тестове пък предполагат Snapdragon 888 с 16 GB RAM, но всичко ще стане ясно на 12 май.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *