post

AMD днес обяви различни варианти на дискретни графични решения, подходящи за вграждане в най-разнообразни форм-фактори. Комплектът от продукти е специално проектиран, за да даде тласък на възможностите за визуализация и паралелна обработка на информацията на „вградените“ приложения. Графичните карти представляват продължение на непрекъснатия ангажимент на AMD към иновации на пазара на готови за вграждане решения, за да могат проектантите на разнообразни системи да постигат по-лесно своите цели от водеща производителност до енергийна ефективност.

Вижте още: Започнаха доставките на процесорите AMD PRO A-серия

Новите предложения покриват широка гама нужди – от 192 GFLOPS до 3 TFLOPS производителност при изчисления с плаваща запетая с единична точност, и от 20 до 95 вата консумирана мощност. Продуктите се предлагат като многочипов подул ( Multi-Chip Module  – MCM), Mobile PCI Express модул (MXM) и PCIe опции, като AMD е единствената компания предлагаща MCM решения. Всички тези продукти са с удължени поддръжка и живот на пазара. Новите дискретни графични карти предлагат точния баланс между производителност, мощност и размер на графичната памет, за да посрещнат нуждите на повечето клиенти.

Три нива на производителност

Графичните карти обхващат три нива на производителност на пазара на решения за вграждане: ултра-висока производителност, висока производителност и енергийна ефективност. Тези предложения са, както следва:

Ултра-висока производителност: Модулът AMD Embedded Radeon E8950MXM, най-високо производителният графичен процесор за вграждане от AMD.
Висока производителност: Серията  AMD Embedded Radeon E8870 (MXM и PCIe), с високопроизводителни решения за практически всяко приложение за вграждане.

Енергийна ефективност: Серията  AMD Embedded Radeon E6465 (MCM, MXM и PCIe), с отлична производителност и ниска консумация на енергия.
E8950MXM

Вижте ощеЗа 14-та поредна година AMD е включена в Индекса за устойчиво развитие Дау Джоунс 2015

Новият модул AMD Embedded Radeon E8950MXM е невероятно мощен дискретен GPU, подходящ за GPGPU изчисления, и е предназначен за 4K приложения с поддръжка на 4K кодиране, 4K декодиране и работа с до шест 4K дисплеи. Този продукт е перфектен за висок клас игрални машини в казина и зали за електронни игри, за визуализационни решения в медицината и приложенията във военната и авиационна индустрии. Модулът MXM е решение с по-малък форм-фактор от стандартните графични карти, и отлично пасва на системи с малко вътрешно пространство, като системи за управление в самолетната кабина и ехографски машини. Основните характеристики включват:

Type B мобилен PCI-Express модул (MXM)
32 изчислителни единици; 3 TFLOPS производителност при изчисления с плаваща запетая с единична точност (върхова)
8GB GDDR5 памет; 256-битова шина
<95W консумация на енергия
Поддръжка на 4K хардуерно ускорено декодиране и кодиране
AMD Eyefinity технология за работа с до 6 дисплея
Поддръжка на  DirectX 12, OpenGL 4.5, и OpenCL 2.0

Модулът AMD Embedded Radeon E8870MXM и опцията E8870 PCIe осигуряват баланс между производителност, мощност, възможности и цена, за посрещане на нуждите на повечето клиенти. Тези опции са особено добре приложими в електронни игрални машини, за казина, в множество уреди за визуализация в медицината и инсталации с видео информационни стени/екрани.

E8870MXM и E8870PCIe
12 изчислителни единици; 1.5 TFLOPS производителност при изчисления с плаваща запетая с единична точност (върхова)
4GB GDDR5 памет; 128-битова шина
<75W консумация на енергия
Двойно HD декодиране на H.264, VC-1, MPEG-4 и MPEG-2
AMD Eyefinity технология за работа с до 6 дисплея
Поддръжка на DirectX 12, OpenGL 4.5, и OpenCL 2.0

E6465MCM, E6465MXM и E6465PCIe
Енергийно ефективните AMD Embedded Radeon E6465MCM GPU, E6465MXM модул и E6465PCIe платка осигуряват отлична производителност, при ниска консумация на енергия и малък форм-фактор, които качества ги правят особено подходящи за информационни табла/екрани, интерфейси за управление на съвременни машини, дисплеи във воената и авиационна промишленост и компютри от типа „тънък клиент“.
2 изчислителни единици; 192 GFLOPS производителност при изчисления с плаваща запетая с единична точност (върхова)
2GB GDDR5 памет; 64-битова шина
<20W консумация на енергия
Двойно HD декодиране на H.264, VC-1, MPEG-4 и MPEG-2 видео
AMD Eyefinity технология за работа с до 6 дисплея
Поддръжка на Direct X11.1, OpenGL 4.5, и OpenCL 1.2

Всички AMD Embedded Radeon графични решения за вграждане идват с водещ 5-годишен срок на предлагане на продуктите на пазара. Всяко поддържа Microsoft Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, и Linux.

One thought on “AMD разширява гамата графични решения за „вградени системи“

  1. Pingback: AMD представи нови Dell Precision мобилни работни станции | Pixelmedia.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *