post

Специалистът при дисплеите AOC обяви три нови мултифункционални монитора от своята серия V5, насочени към домашните офис потребители и студенти, които искат да обновят оборудването си преди новата учебна година. Трите допълнения в три размера (24″/60,4 см 24V5CW, 27″/68,6 см Q27V5CW и ултра широкия 34″/86,4 см CU34V5CW) разполагат с вградени 2 MP уеб камери с поддръжка на Windows Hello за лесно вписване и увеличена сигурност като същевременно покриват съвременните изисквания за видео обаждания и онлайн срещи. V5 моделите с 3-тристранен безрамков дизайн са тънки и функционални със своята удобна USB-C връзка, предлагаща 65 W захранване за зареждане на лаптопи и таблети с един кабел, по който се предава и аудио-видео сигнала към дисплея.

Модерен дизайн
За разлика от масивните, невдъхновяващи монитори, дизайнът на серията V5 е лек и модерен, за да пасва на съвременните бюра и домашни офиси. 3-странния безрамков корпус с тънка лента на долната страна и основа с дебелина само 12,1 мм, както и ергономичната, настройваща се по височина стойка, потвърждават, че серията V5 не прави компромиси с шикозния интериорен дизайн във всяко едно помещение.

Удобен на много нива
Новите V5CW се отличават от останалата част от серията V5 с тяхната 2 MP уеб камера и поддръжка на Windows Hello. Уеб камерата вече е от съществено значение в съвременния бизнес и образователен свят: видео срещите и виртуалните уроци ще продължат да съществуват под някаква форма. Моделите V5CW елегантно се справят с това изискване и предлагат повече от очакваното по отношение на камерата. Благодарение на технологията за лицево разпознаване Windows Hello, Windows потребителите могат да се вписват в системата като просто гледат към камерата и без въвеждане на парола, което подобрява сигурността и лесната ползваемост на системата.
Уеб камерите са не само необходимост в днешно време, но и важен инструмент за неизбежната работа и учене от вкъщи. Стандарт е използването на лаптоп за работа от вкъщи или учене в университета. Затова вграденият 4-портов USB 3.2 хъб и USB-C интерфейсът на серията V5 позволяват лек преход към домашния офис с едно лесно движение: просто включване на лаптопа с единичния USB-C кабел. Той ще бъде захранван и зареждан (с до 65 W), а екранът му може да бъде разширен или дублиран на външния монитор, при което лаптопът може да достъпва и закачените към USB хъба на монитора устройства. Така със серия V5 се постига чисто и подредено бюро, благодарение на универсалната гъвкавост на USB-C връзката.

Богата картина с размер от 24″ до 34″
34-инчовият ултра широк CU34V5CW предлага много голямо пространство за работа, благодарение на извития VA панел с радиус 1500R, който подобрява видимостта към ъглите и увеличава ефекта на потапяне при игри и филми. Острата и детайлна резолюция UWQHD (3440×1440 пиксела) използва на максимум хоризонталното пространство и позволява показване на 3-4 прозореца едновременно.

CU34V5CW е чудесен универсален монитор за работа и игра. Той предлага по-добра многозадачност в сравнение с 16:9 моделите, защото може да изобразява повече приложения едновременно, но истински блести, когато дойде време за забавление. С дълбоко и богато контрастно съотношение от 3000:1 и кинематографично съотношение от 21:9 гледането на филми на този монитор е истинско удоволствие, а честотата на опресняване от 100 Hz, AMD FreeSync поддръжката и малкото време за реакция (1 ms MPRT, 4 ms GtG) доказват, че CU34V5CW е много пригоден за игри. CU34V5CW поддържа и Picture-in-Picture (PiP) и Picture-by-Picture (PbP) режими, които могат да показват два източника едновременно.

С размер 27″ Q27V5CW включва IPS панел с QHD (2560×1440) резолюция и предлага идеална плътност на пикселите за този размер. Честотата на опресняване от 75 Hz допринася за подобрена чистота на движенията в сравнение с обичайните 60 Hz модели, а широките ъгли на видимост от (178°/178°) и високата цветова точност (126% sRGB, 105% AdobeRGB, 98% DCI-P3) се постигат благодарение на IPS технологията.

За компактните работни бюра е по-подходящ по-малкият 24″ 24V5CW. Той предлага цялата функционалност на по-големите си събратя в по-малък 24“ размер и разполага с жив IPS панел с богати и точни цветове, FHD (1920×1080) резолюция и 75 Hz честота на опресняване. Като най-достъпен от трите, 24V5CW предлага чудесна здравословна алтернатива на дисплеите на лаптопите. Той е и страхотна идея за подарък за приятели и членове на семейството!

Ергономичната, настройваща се по височина стойка на трите модела, предлага накланяне завъртане и обръщане на 90° (вертикално) при 24” и 27” моделите, което ще пасне на нуждите на всички. Опцията за VESA монтаж предлага още по-гъвкави възможности за разполагане дори в конфигурации с няколко монитора. И трите модела са снабдени с 4-портов USB 3.2 хъб, който предлага висока скорост към свързаните устройства като USB драйвове или просто допълнителни USB портове за свързване на допълнителна периферия като клавиатура и мишка. С 2x 5 W говорители новите модели могат да бъдат използвани като станции за видеоконференции директно от кутията.

AOC 24V5CW, Q27V5CW и CU34V5CW ще бъдат налични през август 2022 г. на следните препоръчителни цени:

24V5CW: 619 лв. с ДДС
Q27V5CW: 839 лв. с ДДС
CU34V5CW: 1189 лв. с ДДС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *