post

Следващият емблематичен продукт на Apple ще са AR/VR очилата, пише The New York Times. Според изданието компанията работи с холивудски режисьори за създаване на видео съдържание за устройството.

Противно на очакванията обаче AR/VR очилата няма да бъдат представени по време на Световната конференция за разработчици на Apple WWDC 2022, която стартира по-късно днес. The New York Times посочва, че компанията планирада ги обяви официално следващата година, въпреки че наскоро ги е показала на част от управителния съвет.

Предполага се, че устройството ще е самостоятелен модел, който няма да бъде свързан към iPhone. Очаква се по време на WWDC гигантът да представи инструменти, които разработчиците ще използват, за да направят своите приложения съвместими с очилата.

RealityOS пък е операционната система, която ще задвижва устройството. Според The New York Times потребителският интерфейс предлага навигация с жестове и проследяване на главата.

Възможно е Apple да разкрие relityOS по време на WWDC 2022. За компанията това е ново компютърно изживяване и възможност за ангажиране на потребителите с устройството, възоснова на специално съдържание, което може да замени iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *