post

Искате ли да развиете креативния си талант и да придобиете нова професия? Изкуството на дигиталния дизайн е по-достъпно от всякога с цялостната програма по дизайн, криейтив и визуализация на SoftUni Creative.

Записването в цялостната програма на  SoftUni Creative e вече отворено, а обучението стартира с безплатен въвеждащ курс.

Програмата на SoftUni Creative предлага качествено, достъпно и практически насочено обучение, подходящо за хора с никакъв или минален опит в областта на графичния и UI/UX дизайна. Независимо дали тепърва започвате своя креативен кариерен път или искате да промените сферата си на развитие, SoftUni Creative е чудесно начало.

Защо да изберете дигиталния дизайн?

Дигиталният дизайн не е просто създаване на атрактивни визуални изображения – той е изкуството да комуникирате ясно и ефективно чрез визуални средства.

Всяка иконка на нашия смартфон, всяка уеб страница, която посещаваме, и всички интерактивни елементи в приложенията, които използваме, са създадени от дигитални дизайнери. Това прави професията изключително важна и във всякакъв тип индустрии – от реклама и маркетинг до разработка на софтуер.

Дигиталните дизайнери могат да се развиват професионално като част от компания в различни индустрии, част от креативна агенция или дори на свободна практика. По този начин дизайнерите се радват не само на креативна, но и на изключително динамична работа.

Започнете безплатно

Програмата на SoftUni Creative започва с “Design Basics”, безплатен въвеждащ курс, който представя основните понятия в дизайна. Това е перфектният старт за тези, които правят първите си стъпки в графичния дизайн.

Курсът е с продължителност един месец и покрива композиция, цветознание, шрифтове, работа с решетки, графични символи и светлина. Разглеждат се дизайнът в почти всякаква онлайн и офлайн среда, а обучението се води от експерти в сферата с дългогодишен професионален опит.

Надградете знанията си в ясна и структурирана програма

След въвеждащия курс може да надградите знанията си с “Design Fundamentals”, който включва серия от специализирани курсове, обхващащи ключови аспекти на дигиталния дизайн.

Всеки курс е насочен към развиване на специфични умения и предоставяне на практически знания, които са незаменими в съвременния свят на визуалните комуникации, а именно:

  • InDesign – Фокусира се върху създаването на професионални документи и печатни материали. Идеален за разработка на брошури, списания и маркетингови материали.
  • UX Design – Учи курсистите как да анализират потребителските нужди и да създават оптимизирани потребителски интерфейси, които подобряват взаимодействието с продукта.
  • UI Desig– Съсредоточава се върху естетиката и функционалността на интерфейсите, които правят софтуерните приложения не само полезни, но и приятни за използване.
  • Photoshop – Незаменим за обработката на снимки и създаването на визуално впечатляващи изображения за всякакви медийни платформи.
  • Illustrator – Позволява създаването на сложни векторни изображения и илюстрации, които са идеални за лого дизайн и графични символи.
  • After Effects – Предоставя умения за анимация и видео ефекти, като разширява възможностите за креативно изразяване в дигиталната визуализация и реклама.

А ако искате да усъвършенствате уменията си, може да изберете да продължите обучението си в два професионални модула, наблягащи на водещи професии в сферата – Graphic Designer или UI/UX дизайнер.

Какви са предимствата на обучението в SoftUni Creative?

Обучението в SoftUni Creative е изцяло онлайн, което Ви позволява да следите курсовете на живо или на запис, в удобно за Вас време. Това означава, че можете да учите в свой собствен ритъм и от всяка точка на света.

Всеки курсист получава доживотен достъп до видео записите от лекциите и всички учебни материали. Това Ви дава възможността да се връщате и преглеждате учебното съдържание по всяко време.

На ваше разположение ще имате ментор, който ще отговаря на всички Ваши въпроси, свързани с обучението и ще Ви помага да усвоите ефективно материала. А присъединявайки се в цялостната програма на SoftUni Creative, ставате част от най-голямата образователна общност у нас и имате достъп до групи, в които да обменяте опит и идеи със своите колеги.

Не на последно място – след успешно завършване на цялостната програма не само ще усвоите основните техники в областта на дигиталния дизайн, но и ще имате собствено портфолио, което да представите пред бъдещи работодатели и клиенти.

Затова, ако търсите креативна професия и сте готови да направите първата стъпка, не се колебайте, а кандидатствайте в цялостната програма на SoftUni Creative още днес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *