post

Xiaomi представи своята серия 13 миналия месец в Китай. Тя се състои от два модела – Xiaomi 13 и 13 Pro, но изпълнителният директор на компанията Лей Джун наскоро потвърди, че ще има и Xiaomi 13 Ultra, който ще дебютира и на световния пазар, а слухове сочеха, че устройството може да бъде представено по време на MWC 2023.

Според Digital Chat Station обаче това не е така. Типстърът твърди, че сериите OPPO Find X6 и Honor Magic5 ще дебютират малко след китайската Нова година, която е на 22 януари, или някъде в средата на февруари, но Xiaomi 13 Ultra няма да бъде пуснат скоро.

Малко вероятно е устройството да дебютира на MWC, който започва в края на февруари. Глобалният старт на другите два модела от серията 13 обаче е потвърден. Ако се вярва на слуховете, публикувани в китайски сайтове, Xiaomi 13 Ultra може да е готов за вътрешния пазар в края на март или началото на април. Не е ясно дали усторйството ще направи дебюта си на световните пазари по същото време или по-късно.

Досега слуховете за Xiaomi 13 Ultra сочат, че той може да има четворна камера с 1-инчов 50 МР сензор Sony IMX989. Четирите сензора може да имат PDAF автофокус, процесорът ще е Snapdragon 8 Gen 2 с до 16 GB LPDDR5x RAM и до 512 GB/1 TB UFS 4.0 памет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *