post

Студиото за игри Kojima Productions работи с базираното в Лос Анджелис Hammerstone Studios, за да създаде филмова адаптация на нашумялата напоследък игра Death Stranding. Екшън играта от 2019 г. сама по себе си предлага доста кинематографично изживяване с дълги изрязани сцени и много драматични моменти. Вероятно това е част от причината, поради която няма да бъде адаптирана директно нейната история в новия филм.

Според Variety филмът ще въведе нови елементи и герои в света на Death Stranding, така че ще видим поне нещо свежо, дори и да не създадат съвсем нова история за големия екран.

Играта се развива в апокалиптична версия на Съединените щати, където невидими същества, наречени „Beached Things“, се появяват и предизвикват подобни на ядрени бомби експлозии. Death Stranding е изпълнена с известни актьори, които легендарният гейм дизайнер Хидео Коджима успя да накара да изиграят нейните герои. Норман Рийдъс се превъплъти в Сам Портър Бриджис, главния герой на играта. В нея участват също Мадс Микелсен и Леа Сейду, и дори се използва образът на режисьора Гилермо дел Торо. Не е ясно дали някой от тях ще се появи във филма.

Самият Хидео Коджима ще бъде изпълнителен продуцент на лентата, заедно със съоснователя на Hammerstone Алекс Лебовиси. „Ние сме наистина развълнувани от възможността да си партнираме с брилянтния и емблематичен Хидео Коджима по първата му филмова адаптация“, посочи Лебовиси в изявление. „За разлика от други адаптации на видеоигри с голям бюджет, това ще бъде нещо много по-интимно и обосновано. Нашата цел е да предефинираме какво може да бъде адаптацията на видеоигри, когато имате творческа и артистична свобода. Този филм ще бъде една автентична „Хидео Коджима“ продукция.”

Новината идва малко след като Коджима обяви работата по Death Stranding 2 на събитието The Game Awards. Предстоящото продължение включва също толкова звезди, колкото и първата игра. В него се завръщат Норман Рийдъс и Леа Сейду, а Ел Фанинг играе герой, който все още остава мистерия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *