post

Серията Xiaomi 14 дебютира съвсем скоро, но слуховете за следващаата серия Xiaomi 15, вече започнаха да се появяват. Информацията идва от Digital Chat Station, който сподели някои подробности за новата гама в китайската социална мрежа Weibo.

Според изтичането, стандартният Xiaomi 15 ще запази същия 6,36” дисплй като Xiaomi 13 и Xiaomi 14, но за разлика от варианта Pro, Xiaomi няма използва извит панел за ваниловия модел.

Xiaomi разчита на CSOT OLED панели за много от своите водещи устройства, включително сериите Xiaomi 13 Ultra, Redmi K60 Ultra и Redmi K70. Очаква се тази тенденция да продължи със серията Xiaomi 15, като CSOT вероятно ще достави OLED панела за бъдещите серии.

Изтичането намеква и за екран с пикова яркост от 1400 нита и енергоспестяваща LTPO технология със 120 Hz честота на опресняване, която потенциално може да спести 15-20% от живота на батерията.

Digital Chat Station разкрива и някои подробности за предстоящия Xiaomi 15 Pro. Той предполага, че устройството ще се похвали с дисплей с 2K разделителна способност и по-тънки рамки от Xiaomi 14 Pro, преминавайки от 0,9 мм към впечатляващите 0,6 мм. Освен това се говори, че телефонът ще се захранва от процесора Snapdragon 8 Gen 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *