post

Организаторите на Формула 1 потвърдиха, че отменят Гран При на Китай заради разпространението на коронавируса. Така състезанията през новия сезон ще са 21, вместо плануваните 22. А между Гран При на Виетнам на 5 април и Гран При на Холандия на 3 май ще има дупка от цял месец без състезание.

Гран При на Китай трябваше да се проведе на 19 април в Шанхай, който е на 800 километра от огнището на заразата в град Ухан. Това е първото отменено състезание на Формула 1 след това в Бахрейн през 2011, което не се състоя заради несигурността в региона по време на Арбаската пролет. В случай че ситуацията се подобри, от Формула 1 обмислят добавянето на алтернативни дати за събитието.

Китайското състезание е поредното светoвно събитие, което се отменя заради епидемията на коронавируса. По-рано този месец FIA отмени състезание на Formula E в Саня, Китай, което беше насрочено за 21 март. А вчера стана ясно, че и GSM Association отменя Световния мобилен конгрес в Барселона, който трябваше да се проведе от 24 до 27 февруари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *