AMD продължава  да тласка напред границите на дизайна на графични карти, като представи днес AMD Radeon R9 Nano – най-бързата Mini ITX графична карта, с която можете да играете 4K игри и във вашата гостна, използвайки ултра-тихи и ултра-компактни РС. AMD Radeon R9 Nano бе показана за първи път на геймърите по време на изложението за електронни развлечения – Electronic Entertainment Expo (E3) в Лос Анжелис през юни 2015 г.

Тя е базирана на графичния чип с кодово име “Fiji”, и е третия поред  “Fiji”-базиран продукт, който компанията обявява официално през това лято, заедно с видеокартите  AMD Radeon R9 Fury и R9 Fury X. Семейството карти AMD Radeon R9 Fury, базирани на чипа  “Fiji”, отбелязва повратна точка в РС гейминга с внедряването на паметта с висока пропускателна способност (High-Bandwidth Memory (HBM)), за екстремна енергийна ефективност и производителност при ултра-високи резолюции, безпрецедентни изживявания с виртуална реалност (VR), плавно възпроизвеждане при игрите за РС ентусиастите и геймърите в цял свят.

С 30% по-добра производителностi и 30% по-ниско потребление на енергия ii от предишното поколение  AMD Radeon R9 290X карти, 175-ватовата AMD Radeon R9 Nano е най-енерго-ефективната  Mini ITX графична карта за ентусиасти. Дългата само 6 инча карта представлява нов клас в този сегмент, и позволява на геймъри, РС-модъри и системни интегратори да изграждат компактни, уникални РС с ултра-малък форм-фактор, каквито не е било възможно да се асемблират преди, и отваря вратата за нови начини на проектиране на РС, които са не по-големи от домашна видео-уредба или конзола за видеоигри.

Гамата графични карти AMD Radeon R9 представлява цял спектър от продукти с цени вариращи от $199 до $649 (препоръчителни цени за крайни клиенти в САЩiii.) Като предлага удивително мощна графика за страхотен 4К гейминг  в своя клас, серията AMD Radeon R9 посреща практически всякакви нужди и бюджет за всеки, който търси перфектното изживяване в игрите.

Препоръчителната крайна цена (SEP) на графичната карта AMD Radeon R9 Nano ще бъде $649 USD4. Тя се очаква да бъде достъпна в магазините и сайтовете за онлайн поръчки в седмицата, започваща от 7 септември 2015 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *