post

Снимки на макети на предстоящи устройство от серията iPhone 14 вече обикалят интернет пространството. Едни от най-интересните обаче са на премиум модела iPhone 14 Pro Max, като едната показва новия дизайн на дисплея с двойна перфорация.

Вече стана ясно, че тази година Apple ще се откаже от емблематичния си прорез в екрана, в който са поместени селфи камерата и компонентите на Face ID, замествайки го с два овални отвора. В по-широкият ще е TrueDepth системата за Face ID, тъй като тя се нуждае от повече място за компонентите си, а в другият ще е новата Face Time селфи камера, за която се твърди, че ще има автофокус.

Що се отнася до задния панел, виждаме изпъкналата плочка на камерата, за която слуховете сочат, че ще е с 48 МР основен сензор.

Тази година разликите между премиум моделите и стандартните такива, ще е още по-голяма. Не само, че iPhone 14 Pro/Pro Max ще се разделят със своя ноч, но и ще са единствените с 48 МР основна камера и новия чипсет A16 Bionic на компанията. Виниловите модели ще се придържат към 12 МР сензор и миналогодишния чип A15 Bionic, като ще продължат да използват дизайна с прорез на екрана, наложен преди няколко години.

За съжаление се очаква този ход да не е еднократен, а да се превърне в новата политика на Apple за налагане на по-скъпите премиум модели на пазара, но дали всичко това е истина, ще разберем с течение на времето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *