post

След като изчезващите съобщения в WhatsApp дебютираха официално за Android миналия месец, те са открити и в новата бета версия за iOS, според WABetaInfo. Така, ако се регистрирате за бета версията в Tesrflight, ще можете да изпращате снимки и клипове, които се самоунищожават веднага щом бъдат разгледани и отхвърлени.

Потребителите с достъп до функцията “view once” ще видят специален бутон, наподобяващ таймер, в полето за въвеждане на надписи. За разлика от изчезващите съобщения на WhatsApp, които се изтриват след седем дни, снимките и клиповете, изпратени в режим на еднократен преглед, ще изчезнат веднага, след като бъдат затворени.

Подателят ще бъде уведомен, когато медията бъде разгледана. Както отбелязва WABetaInfo, нище не пречи на потребителите да направят скрийншот на мултимедията, а подателят няма да получи известие за това. Като получател обаче, не можете да блокирате съобщението до подателя за отваряне на медията.

WhatsApp популяризира функцията като начин за насърчаване на по-автентични и интимни разговори. Facebook по-рано заяви, че избрани функции ще бъдат блокирани за потребителите, които не са приели новата политика за поверителност, но по-късно се отказа от това решение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *