post

Главният изпълнителен директор на Realme Мадхав Шет почти разкри съществуването на Realme 9 Pro+, а сега акаунтът на компанията в Twitter го направи официално – това ще бъде първият телефон, който ще носи обозначението “Pro+”.

Течът обещава персонализиран 50 мегапикселов сензор на Sony и чипсет Dimensity 920. Разбира се тепърва ще бъде пуснат и Realme 9 Pro. Досега цялата информация, която имаме за двете устройства е, че те ще дебютират в Индия, малко след пристигането на 9i, чийто продажби стартират на 22 януари.

@OneLeaks и Smartprix обаче разкриват спецификации и изображения на Realme 9 Pro и Pro+.

Двата модела ще са оборудвани с различни камери, като Pro ще има 64 мегапикселов сензор, а Pro+ ще разполага с50 мегапикселов широкоъгълен сензор на Sony с оптична стабилизация на изображението. Предишен теч предполага, че компанията ще използва 1/1.56 инчов сензор за изображения и f/1.8 обектив.

И двата смартфона ще разполагат с 8 мегапикселов ултраширок и 2 мегапикселов помошен сензор, плюс 16 мегапикселова селфи камера, разположена в отвор на дисплея. Pro+ ще се захранва от Dimensity 920, докато Pro ще получи Snapdragon 695 – и двата чипа са 6nm.

Pro+ ще има по-малък 6.43 инчов Super AMOLED дисплей с честота на опресняване 90 Hz, в сравнение с 6.59 инчовия 120 Hz панел на Pro. Това ещ е по-малкото устройство, което означава и по-малка батерия – 4500 mAh срещу 5000 mAh за Pro, въпреки че ще се зарежда по-бързо пр 65W.

Непотвърдена информация от преди няколко месеца разкри, че серията Realme 9 ще има обощ 4 модела, като засега липсва винилов Realme 9. И четирите трябва да стартират през първото тримесечие на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *