post

Когато говорим за игри, едва ли има по-важно нещо за успеха от клавиатурата и мишката, с които взаимодействате пряко с виртуалния свят. Те не просто трябва да са ви удобни, а на практика да са продължение на пръстите и мислите ви, защото тук става дума за милисекунди и часове напрегната игра.
Още преди няколко месеца AOC пусна цял набор от геймърска периферия, която покрива всички нужди – от подложки до слушалки. Моделите са разпределени в различни ценови класове и съответно предлагат различно качество и възможности, но тук ще разгледаме най-високия клас продукти от серията 700 и по-точно мишката AGM700, клавиатурата AGK700 и голямата подложка AMM700.
AOC AGM700 е мишка с прецизен сензор

Този модел няма да ви разочарова, дори да разчитате на супер прецизност в някой шутър. Сензорът Pixart 3389 може да работи с до 16000 dpi. Това може и да е твърде много за 99% от потребителите, но истината е, че ако играете при 4K резолюция, ще ползвате голяма част от обхвата на сензора. Позиционирането е прецизно и без странности, така че можете да разчитате на мишката за всякакви типове игра. Освен това представянето е консистентно независимо от резолюцията, на която сте превключили.
AOC посочва моделът като подходящ за захват с пръсти или длан. Използваните материали и текстурата на бутоните и страничните повърхности осигуряват надеждно водене. Мишката се движи леко, но ако искате, можете да я олекотите още като махнете допълните 5х5 г тежести в задния ѝ край. Любителите на шутъри харесват това!
Големите бутони кликат прецизно и не дразнят със силен звук, напротив. Ходът им е добре разчетен – не е твърде дълъг. Осемте програмируеми бутона (т.е. всичките) не са твърде много и са полезни: има такива за превключване на dpi, за смяна на трите запаметени профила и за временно намаляване на разделителната способност на сензора до 400 dpi – sniper mode, който се намира под палеца.
AOC AGM700 изглежда добре в сиво и черно и първоначално създава впечатление, че има метални части – добър дизайнерски трик. RGB подсветката е в две зони и разбира се, може да се настройва от потребителите, които се радват на такава екстра.
Кабелът е оплетен, с червени акценти и дължина 1,8 метра. Щеше да бъде още по-добре AOC да предлага същата техника и под формата на безжичен модел, което вече е норма във високия клас геймърски продукти.
AOC AGK700 – тежката артилерия при клавиатурите


От AOC определено не са пестили място и материал при проектирането и производството на най-скъпата им и функционална геймърска клавиатура. Освен, че е с пълен размер, тя идва с шест допълнителни бутона отляво, шест мултимедийни бутона в горната част и огромен въртящ се контролер за силата на звука, както и с допълнителна подложка за китките, която се закрепва на магнитен принцип. Подложката е удобна и помага за допълнително намаляване на напрежението в китките. Така че ако имате място, вероятно ще я намерите за полезна екстра.
Дизайнът определено е отличителен. Акцентите, разбира се, са в червено, а играчът има на разположение немалко допълнителни клавиши за бързи команди и макроси, с които да експериментира. Шестте бутона в най-лявата част извикват петте профила, които са запаметени в самата клавиатура. Поддържа се N-key rollover, така че ако искате, можете да играете и с 10-те си пръста.
Суичовете на клавиатурата са Cherry MX Red, които изискват само 45 г за задействане и осигуряват бърза реакция. Това прави клавиатурата особено подходяща за шутъри и всякакви състезателни игри. За щастие на околните това са от по-тихите механични счуичове и стават и за писане.
AOC AGK700 наистина притежава екстрите на клавиатура от висок клас, защото предлага USB passthrough порт, индивидуална RGB подсветка на всеки клавиш и дори четири допълнителни червени WASD бутона в комплекта, с които допълнително можете да я персонализирате.
Клавиатурата е много солидна (буквално тежка) и ще се справи без проблем с игрите – колкото и каквито и да са те. При това ще ви остави приятно усещане от качеството на изработка и използваните материали, както и от премиум суичовете. Тя няма да ви измори и след няколко часа, неусетно отминали в елиминиране на чудовища и извънземни.
AOC AMM700 е голяма подложка, която ще приюти цялата ви периферия


Геймърската подложа не е просто подходяща повърхност, върху която мишката ви ще се чувства и работи добре, но създава уют и не на последно място изразява вашата индивидуалност. AOC са решили да предложат и пълноразмерна подложка, която предоставя достатъчно площ за по-ентусиазирана игра. Така ще можете да обособите геймърска зона пред монитора, където красивата ви периферия гордо да привлича погледите.
Горната, изцяло черна повърхност е от фин плат, върху който мишките се плъзгат леко и без забавяне, независимо от скоростта на движенията на ръката. Долната пък е гумирана и стои здраво върху масата, дори нейната повърхност да е гладка.
Специалната екстра на AOC AMM700 е RGB подсветката по ръба, която създава интересен цветен ореол наоколо. Подсветката не е твърде ярка и няма да ви дразни, освен това подлежи на пълно персонализиране. А това е особено важно, ако играете при слаба околна светлина.
Размерите са 357х256 мм. За да работи подсветката, е нужно да свържете здравия USB кабел към PC-то или пък директно към клавиатурата. Кабелът влиза в цилиндричен модул в горния десен ъгъл със светещ надпис AGON. Точно в този край издадената част едва ли ще ви пречи.
Подложката AOC AMM700 е подходяща както за игра, така и за работа, когато се търси прецизност и лекота при движението на мишката.
AOC са създали цяла екосистема от геймърски продукти, които определено има с какво да ви изкушат – най-малкото с доброто си съотношение цена-характеристики. При това тази екосистема вече е достатъчно зряла – всички продукти се подчиняват на отличния софтуер G-Menu. Той предлага красив интерфейс и доста опции за настройка. С него се работи лесно и на практика е задължително допълнение към хардуера. Другата екстра, която ще получите от G-Menu, е възможността да синхронизирате RGB подсветката на всички включени аксесоари. И трите описани продукта чудесно се подчиняват на тези настройки и когато ги видите да сияят в синхрон, гледката наистина си заслужава.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *