post

През май OPPO пусна серията Reno 8 в Китай, но тя тепърва ще достигне до европейския пазар. Судхашо Амборе се включи в Twitter, за да потвърди какво ще са конфигурациите, цветовите опции и цените на Reno 8 и Reno 8 Pro.

Виниловият модел Reno 8 ще пристигне в конфигурация 8/256 GB на цена от 513 евро. Устройството ще се предлага в цветове Shimmer Black и Shimmer Gold.

Reno 8 Pro също ще има една конфигурация на паметта – 8/256 GB, която ще струва 873 евро. Цветовите опции, в които ще се предлага устройството са Glazed Black и Glazed Green.

Източникът потвърди и, че спецификациите на двата модела ще са идентични с тези на индийските варианти, пуснати по-рано. Виниловият модел има 6.43” AMOLED дисплей с 90 Hz честота на опресняване. Reno 8 Pro разполага с 6.7” AMOLED екран със 120 Hz честота на опресняване.

Базовият вариант се захранва от MediaTek Dimensity 1300, докато Pro вариантът е с чипсет Dimensity 8100 Max и собствения чип на компанията MariSilicon X NPU за подобряване на качеството на изображенията.

Двата телефона са с батерия с капацитет 4500 mAh и поддръжка на 80 W бързо зареждане и имат скенер за пръстови отпечатъци, интегриран в екрана. Що се отнася до камерата, Reno 8 има 50 МР основен сензор, съчетан с 2 МР ултраширок и 2 МР макро, докато Reno 8 Pro идва с 50 МР основен, 8 МР ултраширок и 2 МР макро. Селфи камерата е 32 МР.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *