post

Германският финансов регулатор BaFIN е разрешил на блокчейн стартъпа Fundament да продаде Ethereum токени на стойност 250 млн. евро, съобщава Coindesk. Токените ще са базирани на недвижими имоти и ще могат да се купуват от всеки инвеститор, без да има изискване за минимална сума.

BaFin коментира пред изданието, че Fundament действително е получила такова разрешение. То е първото по рода си, което е обвързано с недвижими имоти, но не и първото за блокчейн технологията като цяло, казва институцията.

Продажбата на токените ще започне през август и ще използва публичния блокчейн на Ethereum със стандарта ERC-20. Те ще са базирани на 5 строежа в Германия. Те включват жилищни площи, комерсиални площи, търговски площи и хотел.

Fundament очаква годишен дивидент между 4% и 8%, а накрая ще получат и цялата си сума, когато проектът приключи. За да могат да участват, инвеститорите ще трябва да потвърдят самоличността си пред компанията с помощта на компанията IDnow. Ще се приемат и плащания чрез Bitcoin, евро и долари, но токените ще се издават само в Ethereum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *