post

Играта Pokemon GO вече постави рекорд за най-много сваляния в App Store в рамките на първата си седмица. Според компанията за анализ на приложения Sensor Tower Pokemon GO е достигнала 50 млн. сваляния само в Google Play. А като цяло според фирмата играта се радва на над 75 млн. инсталирания в iOS и Android, пише TechCrunch.

Времето, което беше необходимо на Pokemon GO да достигне 50 млн. сваляния за Android, е рекорд за игрите, следени от Sensor Tower.
След нея се нарежда пъзелът Color Switch, а трета е Slither.io, но на тях са им били необходимо съответно 77 и 81 дни, за да преминат границата от 50 млн., което е доста повече от 19-те дни, в които Pokemon GO постигна този резултат.

Sensor Tower смята, че новата хитова игра има шанса да постигне много повече. В момента тя е достъпна само на 32 пазара, което е малка част от общо стоте, в които Google Play и App Store разпространяват своето съдържание. Фирмата прогнозира, че в рамките на първите си два месеца Pokemon GO може да достигне 100 млн. сваляния, съобщава investor.bg.

За сравнение – Tinder премина тази граница чак през януари тази година, след като дебютира още през 2012 г. И все пак игрите имат по-големи шансове да постигат такива резултати по-бързо, макар че става все по-трудно да се направи разграничение между Pokemon GO като игра и Pokemon GO като социален експеримент.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *