post

Apple продължава да събира данни за улиците по целия свят, най-вероятно преди да стартира собствен „street view” режим за Apple Maps. По данни на официалната страница, посветена на проследяването им, колите на компанията вече са картографирали 41 щата, както и райони в други държави като Хърватия, Франция, Ирландия, Италия, Португалия, Словения, Испания, Швеция и Великобритания.

Компанията постоянно актуализира своята страница с новите местоположения, където нейните превозни средства, оборудвани с LiDAR, ще събират данни. Между 16 и 29 април например, те са преминали през няколко щата, включително и наскоро добавените Айова и Мейн, а най-интересен е може би отказът от отговорност в самата страница:

„Ние се ангажираме да защотаваме личните ви данни при събиране на информацията“ се казва в съобщението. „Например ще размажем лицата и регистрационните номера на колите върху събраните снимки, преди публикуването им“.

Именно това скриването на чувствителната информация подсказва, че Apple разработва 3D режим на улично ниво за своята платформа Apple Maps, или с други думи ще продължи да работи върху собствена версия на Google Street View.

Всъщност автомобилите на компанията се появиха по улиците още през 2015 година, когато за пръв път чухме и за разработването на конкурентна на Street View система, която цели да намали зависимостта на технологичния гигант от трети страни като TomTom. Данните от устройството могат да помогнат на компанията да прецезира и преосмисли собствената си платформа за картографиране, като премине изцяло към вътрешни данни, но все още не е ясно кога точно Apple ще представи своята версия на Street View=

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *