post

YouTube стартира Shorts Fund под формата на фонд от 100 милиона долара, който ще бъде разпределен през периода 2021-2022. Всъщност компанията пусна своя TikTok клонинг Shorts в САЩ още през март, а сега обяви, че ще плаща за използването му.

Всеки има право да участва за пари от фонда, просто като създаде уникален кратък Shorts. Приложението предлага на потребителите инструменти за направата на 15-секундни клипове. Трябва само да докоснете иконата Create a Short в долната част на страницата на YouTube и да изберете опцията.

Можете да използвате инструменти, които ви позволяват да обединявате множество клипове, да добавяте песен за фон, като избирате от огромната библиотека на YouTube и др. Всеки месец YouTube ще се свързва с хиляди създатели, чиито Shorts са получили най-много гледания и ще ги възнаграждава, като ще ги помоли да споделят отзивите си от продукта.

Фондът не се ограничава само със създателите в партньорската програма на YouTube. Ще могат да участват всички, ако създадат оригинален клип и се придържат към правилата на общността. Компанията посочва, че целта й е да изгради модел за осигуряване на приходи за Shorts и работи активно по това, използвайки отзивите за разработване на дългосрочна програма.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *