post

Програмата на телекома „Рамо до рамо“ бе отличена на годишните награди „Агент на промяната“ на фондация Social Future

 

Програмата на Yettel за хора с различни възможности „Рамо до рамо“ получи поредното отличие. Тя взе първо място в категорията „Бизнес организация“ на годишните награди за добротворчество и позитивна промяна „Агент на промяната“, организирани от фондация Social Future.

Тазгодишното четвърто издание на конкурса събра над 100 номинации, получени през онлайн платформа и разпределени в седем конкурсни категории. Авторитетно жури в 13-членен състав отличи най-добрите сред тях.

Само в рамките на няколко месеца това е поредното отличие за дългогодишната инициатива на телекома. В началото на ноември „Рамо до рамо“ взе първо място в категорията „Вдъхновяваща инициатива за многообразие и равнопоставеност“ на националните награди на Съвета на жените в бизнеса в България. По-рано през септември бе отличена и от световната организация Top Employers Institute, като ще бъде представена в нейната онлайн библиотека с най-добри практики от цял свят.

„Рамо до рамо“ стартира през 2015 г., като от тогава до днес в нея са участвали 34 души. Програмата дава възможност на хора със специални потребности да намерят своята реализация, като подпомага професионалното им развитие и социална интеграция. В рамките на две години участниците работят по конкретен проект и придобиват ценен опит, който ги прави по-конкурентни на трудовия пазар.

Конкурсът „Агент на промяната“ отличава носителите на позитивна промяна, добротворчество и социално значими каузи в обществото – компании, медии, фондации и хора, които реализират значими проекти в социалната сфера, доброволчеството и корпоративната социална отговорност. Организира се от фондация Social Future, която от 2017 г. работи усилено за образователното и кариерно развитие на хора с увреждания и тяхното трайно включване на пазара на труда в България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *