post

Xiaomi 13T несъмнено е смартфон от висок клас, който набляга на производителността и фотографията. Той е оборудван процесор Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 и може да се похвали с голям AMOLED дисплей с висока разделителна способност, издръжлива батерия и система за бързо зареждане.

По отношение на производителността на камерата, наскоро бяха разкрити резултати от тестовете на DxOMark, в които устройството получава средна оценка от 123 – 134 за снимки и 114 за видеоклипове.

В световно признатата система за класиране на DxOMark Xiaomi 13T попада на 60-то място. Въпреки че това може да не звучи бомбастично, модели като Huawei P60 Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra и iPhone 15 Pro Max се класират по-високо, но за сметка на това идват и с по-високи цени.

“Производителността на камерата на Xiaomi 13T е особено впечатляваща по отношение на нейната експозиция, контраст, баланс на бялото, запазване на детайлите, автофокус, динамичен обхват и намаляване на шума. Въпреки това, той се затруднява донякъде да улови точни цветове в сложни сцени и има известна загуба на детайли при слаба светлина”, се посочва в оценката.

По този начин Xiaomi 13T се превръща в поредното доказателство, че стабилната производителност на камерата не винаги е на висока цена. Той предлага добър пакет от камери, който се грижи както за ежедневните снимки, така и за любителите на мобилната фотография, които търсят качество с ограничен бюджет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *