post

Последните новини от далечен Китай за предстоящият флагман на Xiaomi, 12 Ultra, разкриват някои подробности за неговия дизайн и цветове. Според доклада устройството ще се предлага във варианти с кожен, стъклен и керамичен заден панел.

Докато миналогодишният Mi 11 Ultra включваше само една керамична версия, този път компанията е решила да даде на своите фенове повече варианти за избор – стъкло, керамика и веган кожа. Първата опция ще има много цветове, докато керамичната ще пристигне само в черно и бяло.

Що се отнася до вариантът с кожен заден панел, цветовите му опции все още не са известни. Излишно е да се посочва, че най-скъп ще е керамичният вариант, тъй като самият материал е по-труден за обработка. За сметка на това обаче, той е по-издръжлив на надраскване.

Xiaomi 12 Ultra несъмнено ще е истински флагман, който ще се захранва от все още необявеният Snapdragon 8 Gen 1 Plus, изработен по 4nm технология на TSMC. Фокусът обаче ще е върху камерата му, която се очаква да разполага с новия 200 мегапикселов сензор на Samsung ISOCELL HР1 и да предложи нова технология за обработка на изображенията, разработена съвместно с Leica. Очаква се устройството да бъде представено през май, а до пазара да достигне през юни, но компанията все още не е обявила дата за премиерата му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *