post

Смартфоните от серията Mi на Xiaomi са сред най-популярните през последните няколко години на световния пазар, но изглежда, че тази марка може да бъде отстранена от бъдещите модели на компанията. Според изявление, споделено с XDA Developers, китайският технологичен гигант ще прекрати използването на марката Mi за своите смартфони, технологии за интелигентен дом и лайфстайл продукти.

Всъщност намек за това отхвърляне беше неотдавнашното издание на Xiaomi Mi Mix 4, който официално се нарича Xiaomi Mix 4. Тази промяна няма да засегне съществуващи продукти на компанията, които вече носят марката Mi, но в бъдеще няма да видим рекламни кампании и промоции с нея. С огромния си ръст през последните месеци името Xiaomi е далеч по-разпознаваемо, отколкото някога е било. Важно е да се отбележи, че в Китай компанията често отхвърля марката Mi за много от своите продукти.

Глобалният растеж и известността са вероятната голяма причина за промяната на името на продукта, а един последователен подход към брандирането има много смисъл, тъй като Xiaomi продължава да е една от най-известните марки в света. Промените в името няма да засегнат брандирането на Poco и Redmi, което е различно, както и част от дизайна и хардуера.

За съжаление премахването на Mi от устройствата на Xiaomi няма да повлияе на объркващите продуктови линии и структурата на изданията на хардуера на компанията, но може би ще улесни хората, които не са на “ти” с технологиите да разберат кой е произвел новия им смартфон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *