post

Xiaomi вече има опит в производството на електрически превозни средства със скутера Xiaomi M365. Компанията пое голям ангажимент, обещавайки да инвестира 10 милиарда долара в следващите десет години и сега става ясно, че ще представи своя първи прототип на автомобил през август.

Очаква се основателя на компанията Лей Джун да представи първия прототип на EV следващия месец. Автомобилът е проектиран от HVST Automobile Design, същата компания, отговорна за дизайна на Maven на WM Motor.

След представянето прототипът ще бъде предназначен за по-нататъшни тестове на пътя. Това означава, че можем да очакмаве Xiaomi да започне своята PR кампания за него.

Заводдът за производство на Xiaomi Auto и центърът за научноизследователска и развойна дейност ще бъдат изградени в Yizhuang с капацитет 300 000 автомобила годишно, а първите автомобили се очаква да напуснат производствената линия през 2024 година.

Екипът се състои от 1000 служители и продължава да нараства. Очаква се Xiaomi да пусне 4 модела, обхващащи сегментите A+ и В. Цената на първите ще е между 22 200 и 29 600 долара и те ще поддържат L2 автономно шофиране. Автомобилите от сегмент В ще струват между 29 600 и 44 400 долара и ще поддържат технологията L3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *