post

Xiaomi напредва в стремежа си да произведе автономно електрическо превозно средство. Компанията направи значителна инвестиция в автоомбилната си марка през май 2021 година, а главният й изпълнителен директор Лей Джун сега обяви и собственото решеие за автономно шофиране Pilot Technology.

Новата технология се разработва от екипа за научноизследователска и развойна дейнаст на Xiaomi и е с финансиране на стойност 500 милиона долара. Тя се рекламира като следващо поколение технология за самостоятелно управление, а компанията има за цел да стане лидер в индустрията за смарт електромобили до 2024 година.

Xiaomi е наела 500 експерта, за да сформира своя екип за научноизследователска и развойна дейност и е извършила стратегически инвестиции и придобивания в процеса. Джун вярва, че екипът е надхвърлил предишните очаквания.

Въпреки това компанията продължава да набира световни таланти в екипа си, който се очаква да нарасне до 600 човека до края на годината. Тя черпи опит от експерти и компании в сферата на изкуствения интелект и се очаква да разработи напълно технологията, необходима за автономното електромобилно устройство без помощ от трети страни за рекордно кратко време.

Едно от важните придобивания е Shendong Technology, компания за автономно шофиране, което й позволи да използва архитектурата и тихнологиите, вече създадени от нея. Xiaomi вече има пряко участие в до 10 фирми за решения за автономно шофиране, а софтуерните и хардуерни аспекти на Pilot Technology се контролират от нея.

Технологията ще включва автоматично зареждане с роботизирана ръка, автономно паркиране, запазено място за паркиране и много други иновативни услуги. Автопарк от 140 тестови автомобила ще подпомогне раждането на новото решение за автономно шофиране. Xiaomi обеща до 10 милиарда долара инвестиции в производството на електромобили и се надява да надмине целта си след две години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *