post

Състезанието за бързо зареждане е в разгара си. Докато Apple и Samsung все още се борят да преминат границата от 25W с тазгодишните си флаггмани, китайските производители на смартфони вече започнаха да продават устройства с поддръжка на 120 W бързо зареждане.

Сега Xiaomi увеличи залога, като представи безумно бърза технология за 200 W кабелно зареждане, заедно със 120 W решение за безжично зареждане. Компанията използва модифициран смартфон Mi 11 Pro с 4000 mAh батерия, за да покаже способностите на новата си технология.

Започвайки с 200 W кабелно зареждане – то може да зареди напълно разредена батерия до 10% само за 44 секунди. За да достигне половината от заряда са нужни около 3 минути, а до пълното зареждане – около 8 минути.

Що се отнася до 120 W безжично зареждане, с него 10% заряд се достига за около минута, докато батерията се зарежда наполовина за 7 минути, а изцяло – за 15. Компанията твърди, че най-новите й решения за зареждане поставят световен рекорд в съответните класове. За съжаление обаче, малко вероятно е технологията да пристигне тази година. Xiaomi вече представи телефон, който поддържа 120 W бързо зареждане и още един – Mi 11 Ultra, който идва с 67 W безжично зареждане.

Новата технология определено е впечатляваща, но има няколко проблема, с които гигантът ще трябва да се справи, преди да я пусне на пазара. Първият е здравето и дълголетието на батерията, а вторият е загряването, особено при безжичното зареждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *