post

Xiaomi пусна офицциално първия си сгъваем смартфон през март с някои впечатляващи характеристики. Сега се говори, че компанията вече подготвя неговия наследник, който ще дебютира в края на годината.

Блогърът Digital Chat Station разкри някои от спецификациите на устройството в китайската социална мрежа Weibo. Според него предстоящият сгъваем модел може да стартира с чипсет Snapdragon 888, който все още е най-новият на пазара, батерия с капацитет 5000 mAh и камера със 108 мегапикселов сензор.

Освен това блогърът разкрива още, че Xiaomi ще направи някои промени и подобрения в шарнирния механизъм, а смартфонът ще се сгъва навътре, като и двата дисплея ще поддържат висока честота на опресняване. Според по-стари слухове външният екран ще е с честота на опресняване 90 Hz и ще се доставя от Visionox, докато външният ще се доставя от Samsung и ще поддържа 120 Hz.

Що се отнася до камерите, задната ще е тройна, като основният 108 мегапикселов сензор ще поддържа 3-кратно оптично увеличение, вторият ще е свръхширок, а за третия няма информация. Предната камера ще използва сензор под екрана. За съжаление все още не се знае с каква версия на MIUI ще работи устройството, нито опциите за памет и съхранение, а още по-любопитно е дали то ще се продава извън Китай, но се очаква компанията да го представи през четвъртото тримесечие на тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *