post

Според китайски източници Xiaomi събира екип от експерти, които да произвеждат чипове. Основният фокус на екипа е върху производството на процесори за смартфони, но периферният чип може да се окаже първият му продукт.

Малко производители на смартфони са в състояние да проектират собствени чипове. В момента такива компании са Apple, Samsung и Huawei, но Xiaomi може да се окаже следващата. Всъщност тя не е нов играч на пазара на чипове, след като още през 2017 година пусна Surge S1. Xiaomi обаче предпочита да използва чипове, които са произведени от добре известни и опитни компании, за да предотврати евентуални грешки.

Заради плановете си за повторно навлизане на този пазар, Xiaomi е започнала преговори с I.P. Доставчици за лицензи. Производството на мобилни процесори не е единственото усилие на компанията, наскоро тя започна да произвежда 5G чипове, които може да дебютират още тази година.

Бъдещите мобилни процесори на Xiaomi ще се произвеждат от едно от дъщерните й дружества. Основаното през 2014 година Beijing Songguo Electronics е фокусирано изключително върху производството на чипове за мобилни устройства, а два от продуктите му са Surge S1 и Surge C1. Едно от най-големите предимства на използването на собствени процесори е пълният контрол върху интеграцията на софтуера и хардуера, което вече категорично е доказано от Apple през годините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *