post

Xiaomi продължава да рекламира Mi Mix 4, който ще бъде представен на 10 август с ново поколение поддисплейна камера. Това беше потвърдено в Twitter от изпълнителен директор на компанията.

Изображението само показва силуета на устройството, но това е достатъчно, за да се потвърди, че екранът е цял. Въпреки, че това е смисълът на технологията, не означава непременно, че Xiaomi Mi Mix 4 ще има по-добра камера от Galaxy Z Fold 3, който ще дебютира само ден по-късно на 11 август.

IceUniverse сравнява двете камери, като обяснява, че технологията все още е в начален стадий и ще трябва да направите избор между видима поддисплейна камера с висока пропускливост на светлината и респектиращо качество на изображението, или добре прикрита такава, която обаче не се справя толкова добре. Samsung е избрала качеството на картината, което означава, че ще видите следи от предната камера. Xiaomi от своя страна явно поставя като приоритет естетиката.

Xiaomi за пръв път демонстрира технологията през 2019 година и твърди, че е направила множество подобрения оттогава. Компанията заяви миналата година, че нейната поддисплейна камера ще предлага същата производителност като конвенционалните такива. Технологията се основава на подреждане на пиксели, което позволява на светлината да преминава през пролуките между подпикселите и оптимизация на алгоритъма на камерата. Тя е по-добра от тази на ZTE и OPPO, твърди Ice Universe.

Освен с камерата, Mi Mix 4 ще се похвали с най-добрите характеристики и това може да го постави сред топ устройствата за 2021 година. Той ще е оборудван с 6.67 инчов извит дисплей с Full HD+ резолюция и чип Snapdragon 888. Стандартният модел ще има 8/256 GB памет и поддръжка на две SIM карти за някои пазари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *