post

В края на октомври Xiaomi представи своята технология за 210 W зареждане чрез своя бранд Redmi. В началото на този месец обаче, тя беше надмината от 240 W зареждане на Realme, на което по време на MWC 2023 компанията отговори с нова 300 W технология, която намалява времето за заряд до малко под 5 минути.

Трябва да отбележим, че зарядното устройство е в същия размер като своя 210 W предшественик, благодарение на по-добрия модулен дизайн и вътрешно разсейване на топлината.

Демонстрацията беше проведена с модифициран Redmi Note 12 Pro+ с по-малка 4300 mAh батерия, който достигна 20% за малко повече от минута, 50% за 2.12 минути и 100% за малко под 5 минути. Пиковата мощност беше над 290 W, като зарядното успя да поддържа 280 W и повече за около 2 минути.

Xiaomi посочва, че тази батерия съдържа по-мощни 15С клетки, които се състоят от нови въглеродни материали, вместо конвенционалните графитни части. По-този начин намалява дебелината на електродите с 35% и заедно с подобрена електролитна формула, литиево-йонната батерия може да осигури по-висока плътност на мощността и по-бърза скорост на зареждане и разреждане, намалявайки същевременно количеството произведена топлина. Тези ултра-тънки клетки се подреждат с термични материали под формата на сандвич, за да се оптимизира разсейването на топлината и да се подобри използването на вътрешното пространство.

Що се отнася до безопасността, компанията твърди, че има над 50 функции, вградени в системата, които следят напрежението и температурата на всеки чип за зареждане. Xiaomi не сподели данни за циклите на зареждане, но напомни, че животът на батерията може да бъде повлиян от по-високата мощност на зарядното.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *