post

WOWCube System е играчка от ново поколение. Тази електронна система за игра се предлага под формата на куб, но е много по-напреднала от кубчето на Рубик, познато ни от детството.

Всъщност играчката е чудесна както за игра, така и за обучение с 24-те си екрана с висока разделителна способност и осем автономни модула. Нещо повече, тя има вграден процесор и множество магнитни конектори. Създадена с отворен API и SDK, тази играчка позволява разработването на нови игри, свалянето им през магазин за приложения, както и множество 3D предизвикателства.

WOWCube е изобретена от Сава и Иля Осипови и има формата на куб с четири цветни IPS екрана от всяка страна, общо 24, 8 микропроцесора и акселерометър отвътре. Както при кубчето на Рубик, потребителите могат да я завъртят по множество оси, като постоянно променят начина, по който екраните се подравняват един с друг. За разлика от кубчето на Рубик обаче, с WOWCube може да се прави много повече, от колкото да се подредят едноцветни страни.

Използвайки придружаващото приложение за iOS и Android, потребителите могат да зареждат различни игри чрез Bluetooth, променияйки анимирания дисплей на екраните в процеса. Игрите се играят чрез комбинация от усукване и разклащане на куба. За WOWCube вече са разработени редица игри – с думи, пъзели, лабиринти и аркадни. Освен това устройството може да се използва и в покой, за да показва час, дата и прогноза за времето.

Размерите му са 70 х 70 мм от всяка страна, а теглото – 335 грама. Твърди се, че с едно зареждане на вградената литиево-йонна батерия с капацитет 4320 mAh, може да се използва до 8 часа. Цената все още не е обявена, тъй като WOWCube дебютира по време на CES 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *