post

Полският бранд Lanberg, част от портфолиото на компанията Impakt, която вече присъства на българския пазар с марки като Genesis, Fury и Ugo, анонсира нов модел WiFi камера под моделното наименование SM01-OCB20. Устройството е предназначено за универсална употреба и предлага лесна инсталация. Производителят е оборудвал камерата с магнитен държач, така че да може да се монтира върху различни повърхности в дома, а и извън него, без пробиване или използване на двойно залепваща лента.  

Физическо свързване към източник на захранване или интернет също не е необходимо, тъй като умната камера на Lanberg е оборудвана с WiFi модул и захранване. Това позволява на камерата да бъде достъпвана през мрежата от всяка точка на света. Вградената 4000 mAh батерия осигурява до два месеца работа при едно зареждане, което на практика прави камерата напълно безжична. 

Смарт камерата има сертификат IP65 за водо и прахоустойчивост, което я прави подходяща за използване и навън, а високото качество на изображението се гарантира от Full HD сензор, допълнително поддържан през нощта от IR LED светлини. Моделът разполага и с вграден сензор за движение, който според производителя идентифицира обекти, движещи се в радиус от 8 метра от устройството.  По този начин камерата може да изпрати уведомление заедно със запис до потребителя, например преди някой да се приближи до входната врата. Устройството поддържа двоен стрийминг, което означава, че може да записва изображения на карта памет и да осигурява достъп до камерата на живо по едно и също време. 
 
Умното устройство може да се управлява с безплатното приложение Tuya за смартфони с Android и iOS. То позволява на потребителите бърза конфигурация в рамките на 1-2 минути и възможност за свързване с други IoT устройства. Приложението е локализирано, което е от огромна помощ за онези потребители, които имат проблеми с навигацията на чужди езици. По подразбиране, камерата е съвместима с протокола IFTTT и има поддръжка за Google Home и Amazon Alexa. 
 
Моделът ще бъде наличен на българския пазар от второто тримесечие на годината и ще се предлага на цена  от около 150 лв. с включен ДДС. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *