post

WhatsApp работи върху огромен набор от операционни системи, но далеч не смята, че поддръжката на Windows Phone си струва вече. Компанията обяви още и, че прекратява поддръжката и за по-стари версии на Android и iOS, наред с вече рядко използваната мобилно операционна система на Microsoft.

От уеб сайта й става ясно, че приложението ще се поддържа от устройство, работещи с Android 4.0.3 и iOS 9 и по-високи версии. Някои по-стари операционни системи ще продължат да получават поддръжка за ограничен период от време и това са Android 2.3.7 и iOS 8 и по-старите версии, които ще се поддържат до 1 февруари 2020 година, но поддръжката на Windows Phone приключва днес.

WhatsApp предупреждава, че функциите на приложението могат да спрат да работят по всяко време след тези дати, а създаването на нови и повторната проверка на съществуващи акаунти вече е блокирана за посочените операционни системи. Историята на чатовете може да бъде прехвърлена като прикачен фаъл, чрез имейл, но това трябва да стане преди крайния срок.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *