post

WhatsApp отстъпи от заплахите си и няма да деактивира акаунти за неприемане на новите правила. Това обяви самата компания, по отношение на новата политика за поверителност, която се въвежда от 15 май.

Приложението на Facebook първоначално представи новата си политика за поверителност през януари чрез изскачащи прозорци за потребителите. След отрицателната им реакиця обаче, компанията отложи приемането й за 8 февруари, а в крайна сметка и за 15 май.

През това време компанията обясняваше, че ако потребителите не приемат новата политика за поверителност до крайния срок, акаунтите им ще бъдат деактивирани временно. В знак на протест много потребители преминаха към други чат приложения като Telegram и Signal.

Сега компанията заяви, че няма да деактивира акаунти, но ще продълиж да напомня за приемане на новата политика за поверителност. “Нито един акаунт няма да бъде изтрит на 15 май поради актуализацията и никой няма да изгуби функционалността на WhatsApp”, се казва още в изявлението.

Това обаче не е окончателно, тъй като след няколко седмици напомняне, тези, които не са приели новите правила, ще започнат да губят функции в приложението – няма да имат достъп да списъка си за чат и в крайна сметка ще спрат да получават известия за съобщения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *