post

Говори се, че WhatsApp ще позволи мигриране на историята на чатове между Android и iOS, след като пусне нов инструмент за поддръжка на няколко устройства.

Всъщност, ако има липсваща функция за популярното чат приложение, това е именно тази, която да позволи да прехвърлите чатовете си, когато сменяте устройства с различни операционни системи. Това е и една от причините, поради които много потребители се притесняват при смяна на платформите – все пак WhatsApp е едно от най-популярните чат приложения.

Това ограничение обаче, скоро може да остане в миналото, защото компанията тества възможността за миграция на чатовете, като част от нов инструмент за поддръжка на няколко устройства. За пръв път актуализацията беше забелязана от WABetaInfo, но няма информация кога точно ще достигне до потребителите.

В доклада се споменава, че тя ще надгради съществуващите възможности за множество устройства и ще позволи на клиентите да стартират един и същ акаунт на няколко такива, дори и с различни операционни системи. Затова и се предполага, че първо или едновременно с това, трябва да бъде пусната опцията за поддръжка на няколко устройства.

Всъщност има няколко решения от трети страни, които позволяват прехвърляне на чатовете между платформите, но WhatsApp не препоръчва използването им, поради притеснения за поверителността.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *