post

Google най-сетне прекарва известно време в полиране на Wear OS, специалната платформа, създадена за смарт часовници. Компанията работи върху добавянето на нови функции и извършването на някои много необходими оптимизации в партньорство със Samsung.

Google сподели, че бъдещите устройства с Wear OS ще позволят на левичарите да обръщат ориентацията на потребителския интерфейс, за да я направят по-удобна за себе си. Текущото поколение смарт часовници с Wear OS може да се използва на дясната китка, но често предлага неудобно разположение на бутоните, той като поддръжката на лява ръка не е била добавена правилно.

Екранът също не поддържа ориентацията, което принуждава потребителите да носят часовника на лявата си ръка, а това разбира се предизвиква редица неудобства за левичарите. Всичко това обаче скоро ще се промени, тъй като Google актуализира състоянието на проблема като “оправен” в платформата за проследяване, където потребителите могат да изпращат заявки за функции, да откриват грешки и др.

Не е ясно кога тази основна функция ще пристигне в Wear OS и няма информация от кои устройства ще се поддържа. Функцията за ориентация на потребителския интерфейс ще бъде налична за “бъдещи нови устройства”, което за съжаление не дава информация дали Wear OS 3.0 ще я има по подразбиране, или тя ще пристигне с бъдеща актуализация.

Очакваме опцията да е налична в настройките и потребителят да бъде попитан дали ще носи часовника на лява или дясна ръка при първоначалната настройка, за да се направи процедурата по-лесна за управление.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *