post

Американската търговска верига Walmart започна изпитания на услуга, която позволява на доставчиците да поставят продуктите директно в хладилниците на клиентите ако те не са вкъщи. За целта компанията е сключила споразумение с August Home — стартъп, който се занимава с разработката на смарт-ключалки. Тестовете се провеждат в Силициевата долина сред малък брой потребители на August Home.

Ето как от Walmart описват процеса. Доставчикът получава еднократен код, с помощта на който може да отвори вратата ако клиентът не си е вкъщи. След това служителят оставя пакетите във фоайето, а продуктите – в хладилника, след което затваря вратата и си отива. Клиентът получава уведомление когато доставчикът натисне входния звънец. При наличие на охранителна камера на August Home, собственикът на дома може да наблюдава процеса на доставка през специално мобилно приложение.

Walmart 2

Поради силната конкуренция от страна на Amazon, Walmart все повече инвестира в електронната търговия. През второто тримесечие на тази година онлайн продажбите на компанията са нараснали със 73% в сравнение с миналата година, при това, в САЩ на хранителните продукти се падат 26% от всички продажби в интернет.

“Това, което сега е новост, утре ще е нещо съвсем обикновено, – казват от компанията. Ние искаме да предложим на клиентите да участват в тестовете и да ни помогнат да създадем търговията на бъдещето”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *